Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@18:55:50 GMT

قره باغ جزيي از خاک آذربايجان وجهان اسلام است

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۴۹۴۲۴

قره باغ جزيي از خاک آذربايجان وجهان اسلام است

خبرگزاري آريا-احمد بايبوردي؛ قره باغ قبل از آنکه از اهميت ايدئولوژيک برخوردارباشد در منطقه قفقاز جنوبي براي دو کشور درگير و سه کشور پيرامون، ايران، ترکيه و روسيه داراي اهميت ژئوپوليتيک است. از سوي ديگر با تبديل بحران اين منطقه کوچک به کارت بازي بزرگ در دوره پسا شوروي اهميت بين المللي يافته است.
اردوگاه مسيحي و اسلامي و حتي يهودي به بازي در اين منطقه وبا اين کارت ادامه مي دهند و دست اردوگاه مسيحي برتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرزميني که در قرون گذشته و تا قبل از عهد قاجار کاملا مسلمان و شيعه نشين بود بيش از 22 سال است که کاملا مسيحي شده است.

هرگونه تغيير به نفع ارمنستان به زيان ترکيه و آذربايجان و مسلمانان منطقه خواهد بود. انتشار اخباري در مورد اسکان تعداد قابل توجهي از ارامنه سوريه و کردهاي پ.ک.ک در منطقه قره باغ با همکاري ارمنستان و روسيه با هدف تدارک براي عمليات ايذايي از سوي روسيه عليه ترکيه، نمودي از اهميت اين منطقه براي روسيه است.عليرغم انفکاک بين ايران و مناطق آنسوي ارس در دوره قاجار، بين ايران و جاي جاي اين مناطق علي الخصوص قره باغ، ريشه هاي مستحکم تاريخ و فرهنگ اصيل و طولاني قابل شناسايي و مشاهده است.

در معماري، شعر، فرهنگ و ادب، و در تاريخ قره باغ و همچنين تاريخ ادبيات زادگاه صدها شاعر و هنرمند، اين مشترکات تاريخي( موسيقي- مثل موسيقي قره باغ شکسته سي، هنر، ... ) هويدا بوده است. در تاريخ و ادبيات ايران نام و مشخصات بيش از 60 شاعر و سخن سراي قره باغي ثبت گرديده است که به زبان همگاني ايرانيان اشعارشان موجود و زينت بخش کتابخانه ها و مراکز علمي و ادبي مي باشد. اين شعرا علاوه بر فارسي، به ترکي آذري هم اشعاري سروده اند که بخش عمده آن مدايح و مراثي سالار شهيدان امام حسين (ع) مي باشد. جالب آنکه قره باغ از نظر تعداد شعراي فارسي سرا در صدر نواحي همجوار خود نظير شيروان، گنجه و باکو قرار دارد.

نام قره باغ نخستين بار در آغاز سلطنت آق قويونلوها آمده و سپس در گاه نگار گرجي صده چهاردهم و کتاب نزهه القلوب، نوشته حمدالله مستوفي قزويني، از آن ياد شده است. اين نام در نوشته هاي اسلامي و ايراني بصورت قره باغ، قراباغ، قاراباق، غراباغ و قاراباغ آمده است.

از زمان مغول قسمت جنوبي اران (آران) قره باغ خوانده مي شود. در آثار نويسندگان ايراني از اين منطقه با نام قره باغ، قره باغ ارِّان ياد شده، براي مثال عبدالرشيد خوافي در کتاب مجمع الانساب معروف به حافظ ابرو و رشيدالدين فضل اله همداني و ديگران نام اين سرزمين را قره باغ اران ذکر کرده اند.   روستاها و محلات مختلف و متعددي در آذربايجان شرقي و اردبيل به قره¬باغ نامگذاري شده است. و بسياري از آداب و رسوم و تمدن انسان ساز اسلامي در ميان اين دو ملت شبيه هم ساري و جاري بوده است، و همچنان مثل گذشته اين اسلوب زندگي در ميان ملتها جريان دارد.


مسئله قره باغ تهديدي براي دنياي اسلام بوده و ارامنه اشغالگر از همان ابتدا با اسلام، سازگاري روحي نداشته اند، به عنوان مثال در قرن 17 گروهي از ارامنه افراطي اشغالگر در ظاهر به اسلام روي آوردند به طوري که با گذشت  300 سال نتوانستند خود را با اسلام وفق بدهند و اکنون در مناطقي از قفقاز و ترکيه ساکن مي باشند. بايد به موضوع و مشکل قره‌باغ به عنوان پاره‌اي از خاک اسلام حساسيت داشته باشيم و قطعا اين نشست‌ها در ادامه در دانشگاه‌ها و مراکز علمي و پژوهشي استان نيز برگزار مي‌شود .

چرا که اين مناقضات بخشي از خاک اسلام است و به گواهي تاريخ نيز قبل از معاهده ننگين ترکمن چاي جزو خاک ايران بوده است.از سال 1918 اين منطقه از ايران جدا شده و تحت نظر اتحاديه جماهير شوروي قرار گرفت و اين خود آغازي براي حضور ارمني‌ها در اين منطقه بود که بعدها منطقه قره‌باغ که يک سوم خاک آذربايجان را شامل مي‌شود اشغال کردند.ارمني ها در داخل کشورمان همواره مورد احترام مردم کشورمان بوده اند.

اخيرا تصويري از سلفي رييس جمهور خودشيفته ارمنستان در باشگاه آرارات منتشر شده که در ضمينه آن پرچمي موهن مبني برا تعلق قسمت جدا شده قره باغ به ارمنستان تاکيد مي کند اين حرکات ورفتار هاي ساختارشکانه در راستاي منافع استکبار جهاني ورژيم صهيونيستي است چرا که بر اساس باورهاي عمومي وتاريخي منطقه قره باغ جز جدايي ناپذير آذربايجان بوده وخواهد بود.متاسفانه در اثر بي کفايتي وسر سپردگي حاکمان جمهوري آذربايجان کماکان در اشغال ارمنستان قراردارد.

اگرغيرت وشهامت امثال باکري ها وتجلايي ها وسردارن لشکر عاشورا اندکي در حاکمان آذربايجان بود تاکنون قره داغ به آغوش جهان اسلام بر گشته بود.جمهوري آذربايجان با دارا بودن تجهيزات نظامي برتر به راحتي مي تواند در عرض يک هفته منطقه قره باغ را به کشور خود برگرداند  ولي بي کفايتي حاکمان ومصلحت سنجي آنها اجازه چنين کاري به آنها نمي دهد.ما ضمن محکوم کردن اين حرکات ساختار شکنانه از طرف برخي از هم وطن نان ارمني به صراحت اعلام مي کنيم قره باغ جزيي انکار ناپير از کشور جمهوري آذرباجان است واميدواريم روز به جايگاه اصلي خود برگردد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۴۹۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمت به مردم بالاترین جایگاه را در دین اسلام دارد

امام جمعه سنندج گفت: بالاترین خدمت در دین اسلام خدمت به مردم، فقرا و نیازمندان جامعه و عمران و توسعه و آبادانی است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، ماموستا فایق رستمی امروز _جمعه چهاردهم اردیبهشت_ در خطبه‌های نماز جمعه مسجد جامع شهر سنندج اظهار کرد: معلم جایگاه والایی در جامعه اسلامی دارد و دین اسلام بالاترین پاداش‌ها را برای عالمان، دانشمندان و معلمان اختصاص داده است.

وی افزود: جایگاه معلمی تا جایی بالاست که پیامبر اکرم (ص) در حدیثی می‌فرمایند «إنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق» که در آن هدف از بعثت خود را تکمیل فضائل اخلاقی بیان کرده است.

امام جمعه سنندج خاطرنشان کرد: بالاترین خدمت در دین اسلام خدمت به مردم، فقرا و نیازمندان جامعه و عمران و توسعه و آبادانی است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

ماموستا رستمی اضافه کرد: شناسایی وظایف، صداقت و تعامل با مردم نیز از دیگر نکاتی که باید همواره مدنظر مسئولان قرار گیرد و آن‌ها ملجا و پناهگاه مردم باشند.

وی خدمت عام المنفعه به دور از باند و باندبازی و اجرای عدالت را نیز از دیگر انتظاراتی برشمرد که مردم از مسئولان مطالبه دارند.

کد خبر 750304

دیگر خبرها

  • نجات ۷ نفر از اهالی بومی منطقه در ارتفاعات شهرستان خوی
  • جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزیی، ایران قوی را بسازد
  • یک جوان چینی به مذهب شیعه مشرف شد
  • خدمت به مردم بالاترین جایگاه را در دین اسلام دارد
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • اسلام هراسی پای شهردار مسلمان لندن را هم گرفت
  • جوابگوی تمامی بن‌بست‌های پیش آمده اسلام است
  • دین اسلام مدافع اصلی حقوق زنان است
  • سپاه، صلح طلب اما جنگ بلد، مقتدر ولی مظلوم